Home  Over paddenstoelen   Gezond
Over paddenstoelen

Gezond

Paddenstoelen zijn niet alleen erg lekker. Ze zijn ook nog eens ontzettend gezond doordat ze caloriearm en rijk aan mineralen en vezels zijn. Daardoor passen ze ook uitstekend in afslankdiëten. Ook kennen deze lekkernijen in andere delen van de wereld tal van medicinale toepassingen.

Voedingswaarde verse champignons per 100 gram:

Eiwitten
In combinatie met de juiste plantaardige eiwitbronnen bieden paddenstoelen een volwaardig vleesvervangend product. Daarnaast bevatten paddenstoelen mineralen zoals ijzer. Deze ondersteunen de opname van de eiwitten door het menselijk lichaam.
 
Voedingsvezels
Paddenstoelen zijn rijk aan vezels en vezelrijke voeding is belangrijk voor een gezond eetpatroon.
 
Voedingsvezels dragen o.a. bij aan het terugdringen van een te hoog cholesterolgehalte. Ook zijn voedingsvezels, net als paddenstoelen, caloriearm en passen ze uitstekend in gewichtsverminderende diëten. Het zeer geringe vetpercentage in paddenstoelen bestaat alleen uit gezonde, plantaardige vetten.
 
Bron van vitamines en mineralen
Paddenstoelen bevatten veel kalium en selenium (vooral de bruin gekleurde paddenstoelen). Ook bevatten paddenstoelen veel vitamines, waaronder B2, B6 en C.

Banken Champignons laat de consument profiteren van deze eigenschappen, onder andere door het ontwikkelen van gezonde maaltijdcombinaties waarin paddenstoelen de basis vormen.

Voor consumenten
Voor telers
Voor medewerkers
© 2012 Banken Champignons