Home  Over paddenstoelen   Genieten
Over paddenstoelen

Genieten

De consumptie van specialty paddenstoelen groeit verder. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien juist paddenstoelen prima passen in de hedendaagse trends natuurlijk, eerlijk en internationaal koken en eten.

In (top)restaurants zijn paddenstoelen niet meer van de menukaart weg te denken. Mede hierdoor zien we de vraag naar specialty paddenstoelen ook in het retail-kanaal stijgen. De ontwikkeling van toegankelijke versoplossingen ondersteunen deze groeiende behoefte.

Elke paddenstoel heeft zijn eigen karakteristieke smaak. Kenmerkende paddenstoelenaroma’s zijn nootachtig, zoetig, anijsachtig, peperachtig, amandelachtig en kruidig.

De paddenstoelen vinden elk jaar hun uitdaging tijdens dé kookwedstrijd voor toprestaurants: de ‘Zilveren Champignon’. Op basis van vooraf ingestuurde recepten worden restaurants uitgenodigd om tijdens de grote finale van de ‘Zilveren Champignon’ in actie te komen. De teams bestaan uit een chefkok met assistent(en) en een gastheer. Opdracht is binnen vijf uur een viergangen menu voor acht personen ter plekke te bereiden en te serveren. Inzet: de Zilveren Champignon. De wedstrijd om de Zilveren Champignon staat hoog aangeschreven en wordt georganiseerd door Alliance Gastronomique in samenwerking met de Stichting Vakwedstrijden Horeca Tilburg. AGF Promotie Nederland is sponsor.
Voor consumenten
Voor telers
Voor medewerkers
© 2012 Banken Champignons