Home  Onze passie   Onze missie en visie

Onze missie en visie

Passie voor paddenstoelen 
 

Aan het begin van de vorige eeuw werden champignons alleen gegeten door de bovenste laag van de samenleving. De champignon was toen net zo exclusief als kaviaar en truffels nu zijn. Toen Henk Banken in het begin van de 50-er jaren begon met de teelt van champignons, was zijn missie om dit product voor iedereen beschikbaar te maken. 

Deze missie heeft Banken Champignons met succes kunnen vervolgen. Inmiddels zijn de witte champignons niet meer weg te denken uit de Europese keuken en is Banken Champignons uitgegroeid tot een toonaangevende factor in de Europese champignon sector.

Temeer omdat de eindconsument steeds gezonder en gevarieerder wil eten en kennis wil maken met internationale keukens, biedt Banken Champignons ook tal van specialty paddenstoelen aan.
Een heldere toekomst
Voor de lange termijn hebben we een koers uitgezet die duidelijkheid verschaft waar we met onze onderneming heen willen en de manier omschrijft waarop wij zaken willen doen.
 
Door toegewijde samenwerking met klanten en leveranciers wil Banken Champignons als keten bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst en een eerlijke teelt met respect voor mens, dier en omgeving.
Op de Europese markt willen wij een top 3 positie innemen in verse bewerkte- en onbewerkte paddenstoelen. Door focus aan te brengen en onze kernkwaliteiten te gebruiken willen wij op een verantwoorde wijze groei realiseren.
Voor consumenten
Voor telers
Voor medewerkers
© 2012 Banken Champignons